INTRODUCTIE

 
Hallo! U bevindt zich op de Crop Circle Connector website. Dit is de grootse en meest uitgebreide graancirkelsite op het hele Internet. Hier vindt u alles wat u weten wilt over het graancirkelfenomeen, waaronder een internationale graancirkel-database.

De graancirkels die u op deze website kunt vinden, zijn allemaal daadwerkelijk gevonden in akkers en velden over de gehele wereld. Hun oorsprong is onbekend.

In Engeland herinneren vele boeren zich hoe graancirkels al generaties lang op hun land ontstaan zijn. De Engelse kranten schreven er voor het eerst over in de tachtiger jaren. In 1990 nam de publieke belangstelling enorm toe, toen de simpele, ronde formaties zich omvormden tot enorme, complexe geometrische vormen. Graancirkels vormen een wereldwijd fenomeen, en elk jaar komen er meldingen binnen uit steeds meer verschillende landen. De grootste concentraties worden echter gevonden in het zuiden van Engeland, vooral rondom prehistorische monumenten als Stonehenge, Avebury en Silbury Hill (de grootste door mensen gemaakte heuvel in Europa).

Hoewel er vele theorieŽn bestaan over het ontstaan van graancirkels, is nog niemand in staat geweest om op bevredigende wijze uit te leggen hoe ze precies gemaakt worden. Maar de meest overtuigende aanwijzingen worden misschien wel gegeven door video-opnames, waarop kleine, heldere, witte lichtbolletjes te zien zijn, die rondvliegen in en rondom de graancirkels. Vele van deze lichtbollen zijn gefilmd tijdens helder daglicht, en het lijkt erop dat ze op een intelligente manier bewegen, alsof ze ergens mee bezig zijn. Zou dit wijzen op een mogelijk verband tussen deze lichtbollen en het ontstaan van graancirkels?

De gewassen in de graancirkels zijn vele malen geanalyseerd door diverse wetenschappers. De Amerikaanse biofysicus Dr William Levengood concludeerde dat microgolfenergie op een of andere wijze betrokken is bij de creatie van graancirkels. Graancirkelonderzoekers maken ook gebruik van creatieve en innovatieve methoden. Sommige van de huidige onderzoeken gebruiken meditatie, licht en muziekinstrumenten om het ontstaan van nieuwe patronen te beÔnvloeden, omdat het er op lijkt dat het fenomeen interactie kan hebben met de menselijke geest.

Wat er ook schuilt achter het graancirkelfenomeen, een feit is dat graancirkels mensen over de gehele wereld steeds weer versteld doen staan, ontroeren en inspireren. Diegenen die zich actief met het fenomeen bezighouden hebben hun leven voor altijd zien veranderen, en realiseren zich steeds meer dat we leven in een wereld die oneindig veel complexer is dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen.

Deze website heeft als doel om u (en de rest van de wereld) de laatste en meest actuele informatie over de graancirkels te leveren. Hier vindt u rapportages van alle nieuwe formaties, met fantastische foto’s gemaakt door de beste graancirkelfotografen en -onderzoekers.

Vanaf april tot eind augustus verschijnen de graancirkels in de Engelse velden. Gedurende dit gehele seizoen brengen wij u de meest recente en actuele informatie, en foto’s van over de gehele wereld. Uiteraard vertrouwen wij ook op u voor het melden van nieuwe formaties, zodat we onze database zo compleet mogelijk kunnen houden. U kunt uw foto’s en rapporten te allen tijde naar ons opsturen.

Wij hopen dat deze website een venster zal zijn voor ťťn van de meest fascinerende mysteries van vandaag de dag, en een ontmoetingsplaats voor graancirkelfans uit de gehele wereld.

Many thanks to Eltjo Haselhoff  for the Dutch translation.

SEE CROP CIRCLES


Return to the Crop Circle Connector

Mark Fussell & Stuart Dike

Hit Counter