UVOD

Pozdravljeni na spletni strani Crop Circle Connector! Na tem dobesedno največjem spletnem mestu lahko najdete vse informacije o žitnih krogih oz. agriglifih, med drugim tudi mednarodno podatkovno bazo agriglifov.

Agriglifi, ki jih lahko vidite na tej spletni strani, so se dejansko pojavili na žitnih poljih po celem svetu, njihov izvor pa je še vedno neznan.

V Veliki Britaniji kmetje pomnijo pojave enostavnih krogov na njihovih poljih že več generacij. Britanski mediji so prvič poročali o žitnih krogih v zgodnjih 80ih. Do leta 1990 so žitni krogi v očeh javnosti dobili podobo novega pojava, ki se je iz enostavnih krožnih vzorcev razvil v velikanske in zapletene geometrične tvorbe. Agriglifi se pojavljajo širom vsega sveta, vsako leto o njihovih pojavitvah poročajo iz vse večjega števila držav. Še vedno pa je glavnina vseh dogodkov osredotočena na območje južne Anglije, v velikem številu okrog starodavnih krajev, kot so Stonehenge, Avebury in Silbury Hill (največja umetno zgrajena vzpetina v Evropi).

Čeprav obstaja kar nekaj teorij, z nobeno ni mogoče v celoti dovolj dobro pojasniti, točno kako agriglifi nastanejo. Morda so izmed bolj prepričljivih dokazov video posnetki majhnih, svetlih svetlobnih krogel, opaženih znotraj in okrog žitnih krogov. Mnogo teh svetlobnih krogel je bilo posnetih podnevi in zdi se, da se gibljejo z namenom in inteligenco. Morda to namiguje na možno povezavo med njimi in nastankom agriglifov?

Z vzorci rastlin iz agriglifov so bile opravljene znanstvene raziskave. Delo ameriškega biofizika dr. Williama Levengooda nakazuje na to, da je pri procesu nastajanja žitnih krogov zaslediti učinke nekakšne vrste mikrovalovne energije. Pri raziskovalcih žitnih krogov se vedno bolj vzpodbujajo ustvarjalni in inovativni pristopi pri svojem raziskovalnem delu. Nekatere trenutne oblike terenskih raziskav uporabljajo meditacijo, svetlobne vire in melodične zvoke z namenom prenosa novih vzorcev agriglifov na žitna polja, saj se je izkazalo, da pojav stopa v interakcijo s človeškim umom.

Karkoli že so, agriglifi vedno znova osupnejo, ganejo in navdihnejo ljudi z vsega sveta. Vsem, ki se kakorkoli ukvarjajo z njimi, se življenje spremeni za vedno z vse bolj trdnim spoznanjem, da živimo v svetu, ki je neskončno bolj zapleten in skrivnosten, kot smo si lahko kdajkoli zamišljali.

To spletno mesto svoje delo namenja izključno temu, da vam – svetu – nudi najbolj sveže in najbolj izčrpne novice in informacije takoj, ko se zgodijo. Tule so združena poročila o novih agriglifih s kakovostnimi fotografijami nekaterih najbolj znanih raziskovalcev in fotografov.

Na poljih Velike Britanije se agriglifi pojavljajo od meseca aprila do poznega avgusta. Najnovejše novice in slike od vsepovsod vam bodo na voljo skozi celo sezono. Seveda pa se tudi zanesemo na vas, da sporočite informacije o novih dogodkih, saj bo s tem tudi naša podatkovna baza karseda točna. Poročila in fotografije nam lahko pošljete na to spletno stran.

Upamo, da bo to spletno mesto odprto središče za spoznavanje, sodelovanje in izmenjavo informacij za vse navdušene nad to najbolj fascinantno sodobno skrivnostjo.

Prevedel: Primož Hrvatin

Thank you to Primoz Hrvatin for the Translation.

SEE CROP CIRCLES


Return to the Crop Circle Connector

Mark Fussell & Stuart Dike

Hit Counter